home         Fotoalbum         contact         informatie         omgeving         ontwikkelingen         faciliteiten         weer    
 
 
 
     
 
Vanaf je jacht met de blote voeten in het zand, op zoek naar haaientanden...................

Dat kan alleen maar in de nieuwe jachthaven in Cadzand-Bad.

De werkzaamheden voor de aanleg van een jachthaven in Cadzand-Bad zijn afgerond en er ligt nu een prachtige hypermoderne jachthaven met een open verbinding met de Westerschelde en een top-restaurant van Segio Herman!

Wat maakt deze jachthaven nou zo bijzonder:

Deze State of the Art jachthaven heeft 125 grote ligplaatsen en deze worden voorzien van de aller modernste faciliteiten en de jachthaven heeft straks ook het eigen clubhouse met een "take-away" en een restaurant met een eigen terras en een prachtig uitzicht op de jachthaven en een panoramisch uitzicht over de Westerschelde ...........  

 
  Contact
 
 

Omgeving
Verder ligt op fietsafstand het stadje Sluis, waar de winkels en de horeca 7 dagen per week geopend zijn. Sluis kent een gevarieerd winkelaanbod en horecagelegenheden. De stad straalt nog steeds de rijkdom uit die in de middeleeuwen met de handel over zee is verworven. Door het behoud van de stadswallen, het Belfort en andere monumentale gebouwen heeft Sluis zijn karakter en aantrekkelijkheid gehouden.

Het achterland van West Zeeuws-Vlaanderen is bekend om haar prachtige fiets- en wandelgebieden.

Zeeuws-Vlaanderen is een zwaar bevochten gebied. De ruwe resten van het roerige verleden zijn nog altijd zichtbaar in het landschap. De zee is hier vriend, vijand én bondgenoot geweest van de Zeeuwen.

Achter de smalle kuststrook van West Zeeuws-Vlaanderen, ligt een uitgestrekte mozaïek van dijken en polders. In het landschap zijn van oost naar west de restanten van militaire verdedigingswerken te vinden, ze worden de Staats-Spaanse Linies genoemd. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) was Zeeuws-Vlaanderen het strijdtoneel van Staatse en Spaanse troepen. Polders werden onder water gezet om de vijand op afstand te houden, stadjes werden voorzien van een stevige vesting en forten verrezen als paddenstoelen uit de grond.

Retranchement
Het bolwerk van Retranchement werd aangelegd in opdracht van prins Maurits om de Zwingeul te verdedigen. Waar ooit de manschappen huisden, leven nu talloze bijzondere planten en dieren. De wallen vormen een bijzonder natuurgebied met knotbomen waar steenuilen nestelen en waterpoelen waar de zeldzame boomkikker zich schuilhoudt.
In de Tachtigjarige Oorlog heeft prins Maurits dit bolwerk laten aanleggen om de Zwingeul te verdedigen.
De wallen vormen een gebied met bijzondere natuur en zijn voorzien van een mooie wandelroute.

Vrij spel voor de elementen
De Zwarte polder herinnert aan een ander hoofdstuk uit de woelige geschiedenis van Zeeuws-Vlaanderen.
In 1802 werd deze polder opgeslokt door de golven. Sinds die tijd heeft de zee hier vrij spel.
Het resultaat is een schitterend getijdengebied. Ook in het Zwin wisselen eb en vloed elkaar af. Het water verspreidt zich via aftakkingen over de achterliggende schorren. Bij eb blijft het water in de geulen naast de ‘slikken’ staan.
Bij extreem hoog water overstroomt het hele gebied.
In de zomer zet de ‘Zwinneblomme’, Vlaams voor lamsoor, het hele gebied in een prachtige paarse gloed.

Zwarte handel
Dankzij de nabijheid van de landsgrens, heeft de zwarte handel met de zuiderburen hier rijk gefloreerd. Smalle sluipweggetjes aan weerszijden van de grens laten niet te raden over. Deze smokkelroutes lenen zich nu prima voor een kennismaking met de Zeeuws-Vlaamse grensstreek.

Mooie delen uit het West Zeeuws-Vlaamse landschap.
Natuurlijk zijn er veel meer mooie delen in het West Zeeuws-Vlaamse landschap, maar hieronder een greep uit de delen waar we trots op zijn!

Het Zwin
Vroeger vormde deze doorbraakgeul een scheepvaartverbinding met Brugge en Sluis, maar door verzanding en inpoldering komt het water niet meer zo ver. Nu is dit een belangrijk natuurgebied, waarvan het grootste deel in Vlaanderen ligt.

Eiland van Cadzand
Een van de oudste polderlandschappen in Europa. De polders zijn in schillen rond het eiland aangelegd, tot het eiland onderdeel werd van het vasteland. De oude polderdijkjes zijn nog aanwezig.

Knokke
Knokke is een Belgische badplaats en een deelgemeente van Knokke-Heist. Knokke telt ruim 15.000 inwoners, bijna de helft van de bevolking in de hele gemeente. Knokke ligt tegen het Zwin, een natuurgebied op de grens van België en Nederland.

De badplaats staat bekend als exclusief vanwege de mooie natuurlijke ligging, de vele grote villa's, appartementen en het casino. Vanwege de vele (mode)winkels, kunstgaleries en restaurants wordt Knokke ook wel 'Petit Paris' genoemd.

Geschiedenis
Knokke ontstond waarschijnlijk in de 13e eeuw na inpolderingen. Visserij was vroeger de belangrijkste bron van inkomsten in Knokke. Aan het einde van de 19e eeuw kwam het toerisme op onder aanvoering van de families Lippens en Van Bunnen. De bevolking groeide daardoor aanzienlijk.

Bezienswaardigheden
Sint-Margarethakerk bij het binnenrijden van Knokke, vanaf de expresweg N49 Natuurreservaat Het Zwin.
Meer landinwaarts liggen onder meer ook de Oude Hazegraspolder en binnenduinen, en de Hazegraspolder, die alle beschermde landschappen zijn.


 

 
  Investeerders  
 
                                   MPM Consult bvba
 
  Interact Network 2012